Nacionalni park Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najslavniji park u Hrvatskoj i među najpoznatijim u Europi – s 96 slapova i 16 jezera na slivu rijeke Korane, te mnoštva pritoka i potoka , čudesan je i ogroman kompleks šuma i prirodne raznolikosti. Najstariji je nacionalni park u Hrvatskoj proglašen 1949. godine i upisan je na UNESCO-ovu listu svjetske prirodne baštine. U obilazak slapišta se ide pješice po drvenim mostovima i pješačkim stazama kroz neponovljive krajobraze, zatim turističkim vlakićem, te električnim brodom preko najvećeg jezera Kozjak. Sedrene barijere koje stvaraju slapišta živi su organizam koji nastaje kroz milenije, a sadašnja konfiguracija stvarala se 15.000 godina.

Plitvička jezera su jedna od najljepših nacionalnih parkova u Europi. I to s razlogom. Jezera i špilje, šume i livade, potoci, rijeke i slapovi Plitvičkih jezera kao i bogat raznovrstan biljni i životinjski svijet oduševljavaju i privlače svojom ljepotom posjetioce iz cijelog svijeta. Čarolija kristalno bistrih plavo-zelenih jezera traje kroz sva godišnja doba. O ovoj ljepoti se uveliko i naširoko piše i priča, no zapravo Vas niti jedna fotografija, video ni tekst ne mogu pripremiti na sve ono što ćete vidjeti na Plitvicama svojim vlastitim očima. Svatko bi barem jednom u životu trebao posjetiti ovaj prirodni dragulj.

Doživite čarobnu bajku Plitvičkih jezera, najstarijeg Nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj, koje će Vam dočarati jedinstvenu igru zelenila i vode i ostaviti Vas bez teksta. Otkrijte veličanstvene slapove, vozite se brodom po jezeru i uživajte u prekrasnoj i opuštajućoj prirodi.

Itinerar

08:00 Polazak
09:30 dolazak u Nacionalni park Plitvička jezera
17:00 Polazak iz Nacionalnog parka
19:00 Povratak u The Palms resort

**Struktura terena unutar nacionalnog parka je pod određenim nagibom te ima i uzbrdica i nizbrdica. Cijela dionica razgleda pješice u jednom smjeru je oko 8 km, ali može ju svladati svatko. Park se obilazi većinom pješice pa svakako imajte obuću koja vam je udobna, a istovremeno čvrsta za vaša stopala ( ne preporučamo tanke platnene tenisice, japanke, sandale, obuću za plažu…). Dio dionice može se preći i elektrovlakom te se time skratiti pješačenje.  Svakako ponijeti i kišnu kabanicu ili kišobran u slučaju lošeg vremena.

Cijena

Na upit