Destinacija

Pašman je prekrasan mali otok u srcu Mediterana koji je sačuvao svu tradiciju i autohton način života. Dođite i upoznajte mediteransku kulturu i običaje, zaboravite na svakodnevnicu, ostavite stres i brige i prepustite se svim čarima mediteranskog načina života.

Pašman

Posjetiti otok Pašman znači ostaviti svakodnevnicu na drugoj strani kopna i uroniti u poseban mediteranski svijet. Prekrasan otok okružen čistim Jadranskim morem krije premium obiteljski resort savršen za odmor iz snova. Uživajte u otočkom životu, mirisima mediterana, čarima Dalmacije te se prepustite luksuzu koji nudi jedinstveni The Palms resort. S obale se pruža nezaboravan pogled na brojne otoke i otočiće koje skrivaju tajne netaknute prirode, a mediteranska klima je razvila bogat biljni i životinjski svijet, mnoge vrste ljekovitog i aromatičnog bilja a podmorje čuva sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana

Klima

Otoku Pašmanu da postane turistička destinacija uvelike je pomogao geografski položaj zbog kojeg ima mediteransku klimu, što znači blage zime i prekrasna, topla ljeta i obilje mediteranske vegetacije koja pruža zaštitu od sunčevih zraka i jedinstveno iskustvo sinergije mirisa, okusa i boja.

Galešnjak

Od davnina su otočići Sv. Katarina, Planac i Čavatul nazivani otok ljubavi, otok suza i otok Vrtiguza, dok se srcoliki otočić Galešnjak naziva otokom zaljubljenih. Ovaj dio Pašmanskog kanala koji leži između otoka Pašman i Biograda, sadrži sve što ljubav jest te se stoga naziva kanalom ljubavi.

Gastronomija

Jedan od najpogodnijih načina upoznavanja osobe sa kulturom i načinom života ljudi na određenom području jest preko hrane. Tako se osim lijepog vremena i prirodnih ljepota u turističkoj ponudi našla i gastronomija. Kroz razne gastronomske delicije imate priliku upoznati se s delicijama koje su autohtone za Pašmanski kraj.

Preko starih autohtonih jela možete doživjeti kako je život u ovom kraju nekada izgledao, kakve namirnice su koristili i kakve načine pripreme hrane su stanovnici poznavali te će Vam svako jelo ispričati povijesnu i kulturnu priču.

Morske radosti

Sve što želite saznati o moru i podmorju bit ćete u prilici saznati tek kada zavirite u njegove dubine. Priroda se izdašno i u potpunosti pobrinula za različite vrste aktivnosti koje će vam pružiti svu zanimljivost, slikovitost neistraženih uvala i dubina podmorja što je zaista prava atrakcija.

Ovo je područje idealna destinacija za ronioce i sve zaljubljenike u morske dubine koji će na taj način upoznati veličanstveni, ali još uvijek neistraženi podmorski biljnih i životinjski svijet.